Panna cotta cu mousse de mango

10 luni în urmă

Panna Cotta:

Presărați gelatina peste 2 linguri de apă rece și lăsați-o să se hidrateze timp de 5-10 minute.

Într-o cratiță, încălziți la foc mic smântâna cu zahărul până când zahărul se dizolvă. Nu lăsați să fiarbă. Adăugați extractul de vanilie.

Adăugați gelatina hidratată în amestecul de smântână și amestecați până când gelatina este complet dizolvată.

Împărțiți jumătate din amestecul de panna cotta în pahare individuale și puneți-le la frigider pentru a se întări timp de cel puțin 2 ore.

 

Mousse de mango:

Puneți cubulețele de mango într-un blender sau procesor de alimente împreună cu zahărul și sucul de lămâie. Mixați până obțineți un piure fin.

Într-un bol, amestecați ușor piureul de mango cu jumătate din cantitatea de frișcă bătută până când obțineți o consistență uniformă.

După ce stratul de panna cotta s-a întărit în pahare, adăugați stratul de mousse de mango peste acesta.

Puneți paharele din nou la frigider pentru a permite mousse-ului de mango să se întărească ușor.